Buitenkans voor werkende jongeren op zoek naar woonruimte

Start People biedt werkgevers middel om geschikte medewerkers te vinden en binden

22 NOVEMBER 2016, ALMERE, 22 NOVEMBER 2016
Samenvatting
Start People heeft voor werkende jongeren 170 gloednieuwe studio’s in Amsterdam beschikbaar. Op deze manier wil het bedrijf werkende jongeren helpen die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Daarnaast wil Start People zo werkgevers ondersteunen om geschikte werknemers te vinden en te binden.

Een eigen woonruimte vinden is lastig. Zeker in Amsterdam, en zeker voor jongeren. Het beschikbare aanbod is beperkt, er worden vaak hoge huren gevraagd en bovendien is de zoektocht naar een woning tijdrovend en moeilijk in te passen in een drukke werkweek. Helemaal moeilijk wordt het als die woonruimte betaalbaar, goed bereikbaar met auto of OV en een beetje comfortabel moet zijn.

Alle energie gericht op werken en ontwikkeling

Start People vindt het belangrijk dat werkend talent kan beschikken over passende woonruimte. Een eigen woning zorgt voor een stabiele basis. Met een zelfstandige woning kunnen jongeren al hun energie richten op hun werk, ontwikkeling en toekomst.

Dat is voor henzelf belangrijk, maar ook voor de bedrijven en organisaties waar de jongeren werken. Jonge werknemers die tevreden zijn over hun woonsituatie, zijn minder snel geneigd een andere baan te zoeken. Dit leidt tot minder verloop in het personeelsbestand. Bedrijven besparen zich zo de kosten van het werven van nieuwe medewerkers.

Om werkgevers en werkende jongeren hierbij te ondersteunen is Start People een bijzondere samenwerking aangegaan met een organisatie die in Amsterdam-West een woonconcept ontwikkelt. Dankzij deze overeenkomst kan Start People werkende jongeren helpen zodat ze hun energie niet langer aan randvoorwaarden hoeven te verspillen, maar zich volledig kunnen richten op hun ontwikkeling en baan. Ook de opdrachtgevers van Start People zijn er dus bij gebaat.

Werkende jongeren

De woonruimtes worden verhuurd aan werkende jongeren tot en met 28 jaar. Het gaat om jongeren die een mbo-opleiding hebben afgerond, maar ook voor jongeren met een hbo- of wo-achtergrond is er ruimte om zich aan te melden voor dit woonconcept.

Het gebouw bevindt zich net buiten de ring, op loopafstand van het Rembrandtpark. De ruime studio’s beschikken over tal van voorzieningen op het gebied van wonen, werken, leren en veiligheid. De woningen komen per februari 2017 beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.startpeople.nl/werken-wonen. In het woonconcept is de community belangrijk. Dus naast de harde criteria van leeftijd en het hebben van een baan is ook motivatie voor het samenwonen met leeftijdgenoten van belang.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Start People


berichten