Start People geeft met De Generatieregeling boost aan starre arbeidsmarkt  

Eerste medewerkers Bavaria bouwen eerder af richting pensioen met behoud van groot deel inkomen

195746 genratieregeling 97b78f large 1455632599

ALMERE, 25 februari 2016 – Oudere werknemers kunnen voortaan met behoud van een goed netto besteedbaar inkomen eerder een stap terug doen en plaatsmaken voor jongere collega’s met behulp van De Generatieregeling. De eerste medewerkers van bierbrouwer Bavaria maken binnenkort gebruik van De Generatieregeling.

Minder werken, meer tijd voor andere zaken en toch het besteedbaar inkomen op peil houden en tegelijkertijd plaatsmaken voor jongere collega’s; zo werkt De Generatieregeling in het kort.

Antwoord op maatschappelijk probleem

“De Generatieregeling is een concreet en direct toepasbaar antwoord op een maatschappelijk probleem waar we ook in deze periode na de crisis tegenaan lopen: een arbeidsmarkt die op slot zit”, zegt Jan-Willem Gelderblom, algemeen directeur van Start People. “Werkgevers hebben geen mogelijkheden om oudere werknemers eerder met pensioen te laten gaan dan wel hen een minder inspannende baan te bieden. Jongeren krijgen zo ook weinig kans werkervaring op te doen. Voor veel bedrijven en organisaties is dit een hoofdpijndossier.”

Bavaria is het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de regeling.

De bierbrouwer uit Lieshout kent weinig verloop waardoor het te maken heeft met een vergrijzend personeelsbestand.

“We zijn er trots op dat veel van onze werknemers lang bij ons blijven”, zegt Jan-Renier Swinkels, Directievoorzitter van Bavaria. "Met De Generatieregeling kunnen we die loyale medewerkers een mooie regeling bieden om het werk rustig af te bouwen richting het pensioen, met behoud van een groot gedeelte van het inkomen."

Bij Bavaria heeft zich nu de eerste groep medewerkers aangemeld om gebruik te maken van De Generatieregeling.

Vergrijzend personeelsbestand, zwaar werk

Met De Generatieregeling wil Start People een impuls geven aan de arbeidsmarkt in Nederland. Ondanks de economische groei blijft de werkloosheid hoog, is het voor veel jongeren moeilijk een baan te vinden en kampen veel bedrijven met een vergrijzend personeelsbestand.

Veel bedrijven hebben in de crisisjaren weinig nieuwe, jonge medewerkers kunnen aannemen waardoor de gemiddelde leeftijd van het personeel is gestegen. De komende jaren wordt de AOW-leeftijd bovendien in stapjes verhoogd. In 2018 is dit 66 jaar, in 2021 67 jaar. Mensen leven langer en blijven langer gezond, luidt de argumentatie, en kunnen dus langer doorwerken. Met name bedrijven met zwaar werk lopen echter in de praktijk tegen problemen aan. Niet alle oudere medewerkers met zwaar werk kunnen in functies worden geplaatst met fysiek licht belastende functies.

Start People biedt deze organisaties én hun werknemers nu met De Generatieregeling een concrete oplossing. Dat is mogelijk door een combinatie van afspraken tussen werkgever, werknemer en De Generatieregeling, volledig afgestemd met en goedgekeurd door de fiscus.

Deelnemers blijven werkzaam in dezelfde functie

Werknemers van 62 jaar of ouder die gebruikmaken van De Generatieregeling gaan volledig met pensioen en treden uit dienst bij hun huidige werkgever. Tegelijkertijd tekenen ze een vast dienstverband met de arbeidsvoorwaarden die ze gewend zijn bij De Generatieregeling. Deze plaatst de medewerker vervolgens voor minimaal 50 procent terug bij de oorspronkelijke werkgever in dezelfde of een vergelijkbare functie.

De werknemer blijft dus gewoon onderdeel van zijn normale werkomgeving. De betrokken medewerkers gaan dus korter werken, waardoor tijd hebben voor andere taken, interesses of sociale contacten.

De kenmerken van De Generatieregeling op een rij gezet:

  • Werknemers van 62 jaar of ouder gaan eerder met pensioen
  • Dienstverband bij De Generatieregeling, werken voor minimaal 50 procent bij de oorspronkelijke werkgever
  • Fiscaal aantrekkelijk: werknemers behouden 85 tot 100 procent van hun besteedbare inkomen
  • Goedgekeurd door fiscus en andere relevante autoriteiten 
  • Werkgevers besparen direct op loonkosten
  • Door minder te werken creëren deelnemers nieuwe werkplekken voor jongere werknemers
  • Ervaring blijft behouden binnen het bedrijf      
  • Oplossing voor bedrijven met zware beroepen     
 

Einde persbericht

Download PDF
Download PDF
Over Start People


berichten